Putovanie za vínom

minDňa 10. mája 2024 sa žiaci III.BW a IV.BW v odbore hotelová akadémia zúčastnili odbornej exkurzie zameranej na enológiu a someliérstvo v Pezinku. Navštívili sme vinárstvo Hacaj, ktoré ako jedno z mála na Slovensku vyrába šumivé vína klasickou tradičnou metódou, sekundárnou fermentáciou. Okrem riadenej degustácie sme sa mali možnosť oboznámiť aj s technológiou výroby, špecifikami šumivého vína v gastronómií vrátane ukážky sabráže.

Ďalšie naše kroky smerovali do zámockého hotela Palace Art Hotel. Našim cieľom bola prehliadka jeho interiéru aj podzemných priestorov, prehliadka vinárskeho múzea a súčasťou bola ochutnávka ich gastronómie. Dozvedeli sme sa aj dôležité informácie súvisiace s prevádzkovaním hotela v boutique štandarde, ktorý ponúka noblesnú atmosféru i exkluzívne služby v 48 izbách a apartmánoch.

Vzdelávanie priamo v teréne je príjemným zážitkom v rámci bežnej rutinnej výučby v škole a dôležitou súčasťou štúdia hotelákov.

Ing. Jana Šebestová, Ing. Mgr. Ján Ragan
PK gastronómie