Naši žiaci videli nové trendy v gastronómii
Dňa 2. apríla 2025 sa žiaci 3. ročníka učebného odboru hostinský, hostinská a 1. ročníka odboru kuchár, kuchárka, zúčastnili workshopu v gastronomickej firme Jaz s.r.o. v Novom Meste nad Váhom.
Šéfkuchári zastupujúci firmy Jaz a Retigo študentom názorne predviedli najmodernejšie technológie z oblasti gastronómie. Žiaci sa aktívne zapájali do prípravy degustačného menu, ktoré následne aj sami ochutnávali a hodnotili. Zároveň aj porovnávali prípravu v štandardných gastronomických zariadeniach oproti najmodernejším technológiám, ktoré šetria náklady, časovú náročnosť prípravy a aj lepšiu biologickú hodnotu potravín.
Veľké poďakovanie patrí firme Jaz s.r.o., že umožnili našim študentom nahliadnuť do sveta najmodernejších technológií v oblasti gastronómie.
Mgr. Radka Kyselicová
majsterka odborného výcviku
PK odborného výcviku